Съставки
1 чаша брашно
1 ч.лъж. кленов сироп
1 ч.лъж. Бакпулвер
¼ чаша краве масло
1 яйце
¼ чашапрясно мляко
4 чаши свежи или замразени череши или вишни без костилките
1/3 чаша кафява захар
1/3 чаша вода
Приготвяне
За тестото се объркват брашното, кленовият сироп и бакпулверът. Размекнатото краве масло се разбива отделно с яйцето и прясното мляко, след което се смесва с брашното. Така полученото тесто се изсипва в тавичка.
За черешовия пълнеж се смесват черешите/вишните, кафявата захар и водата и се слагат на тих огън като периодично се разбърква, докато заври. Горещата смес се изсипва върху тестото и се пече при 200ºС за 25 мин. като се пробва с дървена клечка дали е добре изпечено.
Пай с череши
16 декември 2005 13 35Класическа английска рецепта




Пиян шофьор помете шест коли в центъра на София
Изборите в РСМ: ВМРО-ДПМНЕ печели 19 общини, включително Скопие
„Космически океан“ край черна дупка: Откриха най-големия воден резервоар във Вселената
Магнитни бури през ноември 2025 г.: Кои са най-опасните дати
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
Барса се съвзе с успех над Елче
В Черно море съжаляват, че не са треснали Лудогорец
Вълците изгониха мениджъра си 45 дни, след като преподписа
Шампион ли е вече Левски? Ето какво обявиха от Лудогорец
Дневен хороскоп за 3 ноември, понеделник
Седмичен хороскоп за 3 – 9 ноември
Седмична нумерологична прогноза за 3 – 9 ноември
Любовен хороскоп за ноември
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар