Съставки
1 чаша брашно
1 ч.лъж. кленов сироп
1 ч.лъж. Бакпулвер
¼ чаша краве масло
1 яйце
¼ чашапрясно мляко
4 чаши свежи или замразени череши или вишни без костилките
1/3 чаша кафява захар
1/3 чаша вода
Приготвяне
За тестото се объркват брашното, кленовият сироп и бакпулверът. Размекнатото краве масло се разбива отделно с яйцето и прясното мляко, след което се смесва с брашното. Така полученото тесто се изсипва в тавичка.
За черешовия пълнеж се смесват черешите/вишните, кафявата захар и водата и се слагат на тих огън като периодично се разбърква, докато заври. Горещата смес се изсипва върху тестото и се пече при 200ºС за 25 мин. като се пробва с дървена клечка дали е добре изпечено.
Пай с череши
16 декември 2005 13 35Класическа английска рецепта

Сподели
Коментари


Коментари
