Съставки
600 гр ябълки
125 гр бадеми
100 гр захар
80 гр масло
40 мл лимонов сок
2 бр. яйца
30 гр брашно тип 500
Приготвяне
1.Ябълките се обелват, почистват се от вътрешността и се нарязват на тънки филийки
2.В 100 мл вода се сварява 1 с.л. захар
3.В така получения сироп се задушават ябълките
4.Маслото се разбива с останалата захар, жътъците, брашното, сока и кората на половин лимон и смлените бадеми
5.Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се добавят към останалата смес
6.Огнеупорен съд се намазва с масло и на дъното се нареждат ябълките
7.Отгоре се излива сместа
Тортата се пече на слаб огън 45 мин
Поднася се студена с ванилов сос
Шведска ябълкова торта
16 декември 2005 13 41Вкусна рецепта от студена Швеция




Пиян шофьор помете шест коли в центъра на София
Изборите в РСМ: ВМРО-ДПМНЕ печели 19 общини, включително Скопие
„Космически океан“ край черна дупка: Откриха най-големия воден резервоар във Вселената
Магнитни бури през ноември 2025 г.: Кои са най-опасните дати
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
Барса се съвзе с успех над Елче
В Черно море съжаляват, че не са треснали Лудогорец
Вълците изгониха мениджъра си 45 дни, след като преподписа
Шампион ли е вече Левски? Ето какво обявиха от Лудогорец
Дневен хороскоп за 3 ноември, понеделник
Седмичен хороскоп за 3 – 9 ноември
Седмична нумерологична прогноза за 3 – 9 ноември
Любовен хороскоп за ноември
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар