Съставки
600 гр ябълки
125 гр бадеми
100 гр захар
80 гр масло
40 мл лимонов сок
2 бр. яйца
30 гр брашно тип 500
Приготвяне
1.Ябълките се обелват, почистват се от вътрешността и се нарязват на тънки филийки
2.В 100 мл вода се сварява 1 с.л. захар
3.В така получения сироп се задушават ябълките
4.Маслото се разбива с останалата захар, жътъците, брашното, сока и кората на половин лимон и смлените бадеми
5.Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се добавят към останалата смес
6.Огнеупорен съд се намазва с масло и на дъното се нареждат ябълките
7.Отгоре се излива сместа
Тортата се пече на слаб огън 45 мин
Поднася се студена с ванилов сос
Шведска ябълкова торта
16 декември 2005 13 41Вкусна рецепта от студена Швеция

Сподели
Коментари


Коментари
