400 гр брашно
300 гр захар
20 гр пудра захар
180 гр масло
5 бр. яйца
10 мл олио
1 пак. ванилия
1 пак. бакпулвер
Начин на приготвяне
Разбийте добре маслото с пудрата захар. В отделен съд разбийте жълтъците и 1/3 от захарта на кристали, докато станат на крем.
Смесете маслото и жълтъците.
Разбъркайте белтъците с останалата захар и ги прибавете постепенно към маслото и жълтъците.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и ванилията и постепенно го наръсете към горната смес. Разбийте всичко добре и изсипете в намаслена и набрашнена форма.
Изпечете кекса в умерена фурна.
Можете да го съхраните по-дълго време в хладилника, увит в домакинско фолио.