400 гр брашно
300 гр захар
20 гр пудра захар
180 гр масло
5 бр. яйца
10 мл олио
1 пак. ванилия
1 пак. бакпулвер
Начин на приготвяне
Разбийте добре маслото с пудрата захар. В отделен съд разбийте жълтъците и 1/3 от захарта на кристали, докато станат на крем.
Смесете маслото и жълтъците.
Разбъркайте белтъците с останалата захар и ги прибавете постепенно към маслото и жълтъците.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и ванилията и постепенно го наръсете към горната смес. Разбийте всичко добре и изсипете в намаслена и набрашнена форма.
Изпечете кекса в умерена фурна.
Можете да го съхраните по-дълго време в хладилника, увит в домакинско фолио.




Porsche отчете огромен спад в печалбата си
Парче скала падна на пътя София - Самоков
В Чили функционира телескоп, способен да наблюдава хиляди звезди едновременно
Междузвездната комета 3I/ATLAS не успя да се скрие от космическите апарати
Определиха химичния състав на кометата Понс – Брукс
Учените съставиха най-големия в историята каталог на галактическите купове
Григор Димитров продължава да пропада
Силен мач за Алекс Николов, но Лубе загуби след драма с 2:3
След 14 месеца игнориране от трима треньори: Той отново игра за ЦСКА
Мъри Стоилов бесен след обрата от Галатасарай: Сами се бихме!
Кремообразна паста penne с шунка
Нумерологична прогноза за 27 октомври
Таро карта за 27 октомври, понеделник
Дневен хороскоп за 27 октомври, понеделник
Най-честите хормони, които изследваме и техните функции
Антифосфолипидни антитела в оценката на повтарящи се тромбози
EMA препоръчва одобрение на Brinsupri – първото лекарство за хроничната белодробна болест не-кистозна бронхиектазия
Болест на котешкото одраскване
Остави коментар