IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Съботни гофрети

8 декември 2006 13 59

Най-прекрасната закуска за събота сутринта или чуден празничен десерт

Съботни гофрети

   
Необходими продукти

100 гр  брашно тип 500
1/4 пак.  бакпулвер
1/8 ч.л.  сол
15 гр  пудра захар
1 бр.  яйца
175 мл  мляко краве прясно
40 гр  масло
1 пак.  ванилия
    
Начин на приготвяне

В голяма купа се пресяват брашното, солта и бакпулвера, добавя се захарта. Към сместа се добавят жълтъкът от яйцето и малко мляко и се бърка, докато се получи гладка кремообразна смес.

Постепенно се прибавя и останалото мляко, разтопеното масло и ванилията, докато се получи тесто с консистенцията на боза.

Гофретникът се загрява и се намазва с масло. Белтъкът се разбива с чиста и суха бъркалка на твърд сняг и се добавя към тестото.

Тестото се сипва в гофретника според указанието в упътването към уреда. Затваря се и се пече, 30 секунди или докато гофретата стане златиста.

По-дълго изпечените гофрети са по-тъмни и по-хрупкави, докато по-кратко печените са по-бледи и меки. Готовите гофрети се поднасят веднага със сладко, сметана, течен шоколад, мед или др.

КоментариКоментари