IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Шоколадово фондю

30 март 2007 13 42

Божествена комбинация между шоколад и плодове

Шоколадово фондю

Необходими продукти (за шест души)

500 гр черен шоколад

40 мл течна сметана

4 ябълки

3 банана

сок от 2 лимона

Начин на приготвяне

Измийте добре ябълките, почистете ги от семките и ги нарежете на средно големи кубчета. Обелете бананите и ги нарежете на кръгчета.

Разпределете плодовете в шест купички и ги полейте с лимоновия сок.

Разтопете черния шоколад в дълбок съд. Ако имате специален съд за фондю, е най-добре да използвате него.

При първите балончета прибавете и сметаната и бъркайте докато получите гладък крем.

Сложете на масата поставка за затопляне на ястия. Най-често това са метални подложки на две нива, като на долното се запалва малка свещичка.

Всяко парченце плод забодете с дълга клечица и го потопете в шоколада.



КоментариКоментари