500 гр черен шоколад
40 мл течна сметана
4 ябълки
3 банана
сок от 2 лимона
Начин на приготвяне
Измийте добре ябълките, почистете ги от семките и ги нарежете на средно големи кубчета. Обелете бананите и ги нарежете на кръгчета.
Разпределете плодовете в шест купички и ги полейте с лимоновия сок.
Разтопете черния шоколад в дълбок съд. Ако имате специален съд за фондю, е най-добре да използвате него.
При първите балончета прибавете и сметаната и бъркайте докато получите гладък крем.
Сложете на масата поставка за затопляне на ястия. Най-често това са метални подложки на две нива, като на долното се запалва малка свещичка.
Всяко парченце плод забодете с дълга клечица и го потопете в шоколада.