Необходими продукти:
18 пресни смокини
6 с.л. канела
100 гр. нерафинирана захар
100 мл. порто
6 топки сладолед карамел
50 гр. масло
Начин на приготвяне:
Измийте смокините, след което ги подсушете. Разрежете ги на кръст без да разделяте парченцата едно от друго.
В тиган разтопете маслото, намалете огъня на минимум и сложете смокините в разтопеното масло. Поръсете ги със захарта и на слаб огън ги обръщайте докато се карамелизират.
Махнете смокините от тигана и сложете в него портото и канелата.
Бъркайте с дървена шпатула докато алкохолът се изпари. Сложете смокините в чинии, полейте ги със соса и сервирайте с топка сладолед.




Гребните спортове в Русе са парализирани заради източване на язовир (ВИДЕО)
Ваксината срещу варицела: Мненията на родителите и лекарите (ВИДЕО)
Астрофизици са близо до разгадаването на тайната на неутриното
Ето какво виждат хората, които изпадат в близки до смъртта състояния
Забравен модел на атома може да разкрие смисъла на съществуване на Вселената
За първи път в историята: Откриха асирийски артефакт в Йерусалим (снимка)
Оливер Гласнер обясни неочакваната загуба на Палас
Освободиха от ареста звездите на НБА
Бомба от "Герена": Разкриха огромна новина за зимната селекция на Левски!
Трансферен удар! Левски изпревари ЦСКА и Лудогорец за голяма звезда!
Хитри стратегии: Как да спорим по-добре с партньора
4 витамина за добро храносмилане
Задължителни ястия за Димитровден
Есен 2025: Пуловерите, които ще носим
Лечебната сила на глога – билка за сърце, съдове и вътрешен баланс
Кои са факторите, отговорни за хормоналния дисбаланс?
Защо лайката е чудесна билка за кожата?
Какво трябва да знаем за ларингита при деца?
Остави коментар