IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печени смокини в карамелен сос

28 август 2007 07 49

Екзотика с топка сладолед

Печени смокини в карамелен сос

Необходими продукти:

18 пресни смокини
6 с.л. канела
100 гр. нерафинирана захар
100 мл. порто
6 топки сладолед карамел
50 гр. масло

Начин на приготвяне:

Измийте смокините, след което ги подсушете. Разрежете ги на кръст без да разделяте парченцата едно от друго.

В тиган разтопете маслото, намалете огъня на минимум и сложете смокините в разтопеното масло. Поръсете ги със захарта и на слаб огън ги обръщайте докато се карамелизират.

Махнете смокините от тигана и сложете в него портото и канелата.

Бъркайте с дървена шпатула докато алкохолът се изпари. Сложете смокините в чинии, полейте ги със соса и сервирайте с топка сладолед.

КоментариКоментари