Необходими продукти:
около 250 грама авокадо, 2 броя обикновено са толкова
2 чаени лъжички прясно изцеден лимонов сок
около 500 грама пресята пудра захар
няколко капки лимонова есенция
Начин на приготвяне:
Обелете плода и извадете ядката от вътре. Сложете го в купа, където да го разбиете с миксер. Използвайте телената приставка за разбиване на яйца.
Сипете лимоновия сок и разбийте добре, докато сместа побелее, ще са ви нужни около 2-3 минути. Добавете бавно пудрата захар, лъжица по лъжица, и бийте до гладкост.
Накрая сложете лимоновата есенция и разбийте до пълно смесване. Ако няма да консумирате веднага, оставете за около час в хладилника. Поднесете с плодове по избор, можете да добавите и печени ядки без сол.
Вече знаете колко е полезно авокадото, скоро ще ви забъркаме и някое екзотично основно ястие с него.