Необходими продукти:
1 кг. тиква
1 пакет кори за баница
7 с.л. олио
1 ч.ч. натрошени орехи
1 ч.ч. захар
5 ч.л. канела
пудра захар
Начин на приготвяне:
Настържете тиквата на едро и я задушете с олиото в дълбок тиган. Прибавете захарта, канелата и орехите и разбъркайте добре.
С всяка от корите направете руло с плънка и ги наредете спираловидно в предварително намазнена тава. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна около 30 минути.
След като изстине, поръсете с пудра захар. Сервирайте с бита сметана и чай с кардамон, канела и мляко.




Тиквите на пазара в Елин Пелин - за готвене или украса за "Хелоуин"?
Гуцанов: Или променяме Кодекса на труда, или получаваме наказание от ЕС
Централна прогноза
Сияеща метеорна следа „фотобомбардира“ кометата Lemmon в невероятни кадри от телескоп
Astrobotic отложи изстрелването на лунната сонда Griffin-1 за средата на 2026 г.
Светът е на крачка от откриването на ваксина срещу рака
Исторически момент: Ще „хванем“ парче от комета
Карлос Насар се мести в Азия
БФС наложи тежки глоби в Първа лига
НА ЖИВО: ЦСКА 1948 - Лудогорец 4:1, тотален погром в Бистрица
Нумерологична прогноза за месец ноември
Sabaton, Savatage, Epica и Sevi влизат в Be4 HILLS
13 маникюра, идеални за Хелоуин (+Снимки)
Рецепта за вегетарианци: Печено червено цвекло с розмарин
Ново лечение прави клетката капан за херпес симплекса
Сладките картофи – съюзник на сърцето и полезни за кожата
Плеврален излив – на какво може да се дължи?
Отразява ли се пълнолунието на съня ни?
Остави коментар