200 гр млечен шоколад
3 яйца
150 гр захар
125 гр нарязани бадеми
150 гр брашно
150 гр масло
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180 градуса. Запечете бадемите до златисто.
Начупете шоколада в купа и го стопете на водна баня.
В голям съд разбийте маслото с дървена лъжица докато стане като крем. После прибавете захарта и отново разбъркайте.
Прибавете и брашното, яйцата (едно по едно) и накрая стопения шоколад и бадемите.
Изсипете сместа в предварително намазана тавичка. Според оригиналната рецепта трябва да използвате четириъгълна, но няма да ви ограничаваме.
Пече се 20 минути, като в крайна сметка тестото трябва да остане меко.
Оставете да изстине десет минути преди да махнете от формата.




Храни, които помагат при сънна апнея
Късна емисия
"Лампата не спря да се люлее": Силно земетресение в Турция беше усетено и в България
Екзотична физика: Каква трябва да бъде неутронната звезда, за да се превърне в черна дупка
Сияеща метеорна следа „фотобомбардира“ кометата Lemmon в невероятни кадри от телескоп
Astrobotic отложи изстрелването на лунната сонда Griffin-1 за средата на 2026 г.
Светът е на крачка от откриването на ваксина срещу рака
Ясно е кой поема Юве, преговорите с голямо име са на финален етап
Ас на ПСЖ каза дали напуска заради Манчестър Юнайтед
Край на драмата! Обявиха новия треньор на Лудогорец
Сила! Гришо се завърна с победа
Нумерологична прогноза за месец ноември
Sabaton, Savatage, Epica и Sevi влизат в Be4 HILLS
13 маникюра, идеални за Хелоуин (+Снимки)
Рецепта за вегетарианци: Печено червено цвекло с розмарин
Ново лечение прави клетката капан за херпес симплекса
Сладките картофи – съюзник на сърцето и полезни за кожата
Плеврален излив – на какво може да се дължи?
Отразява ли се пълнолунието на съня ни?
Остави коментар