Необходими продукти:
6 яйца
400 гр. маскарпоне
2 пакета бишкоти
200 мл. сметана
8 чаши еспресо
ликьор
захар
какао
какао
Начин на приготвяне:
Направете или купете 8 чаши еспресо. Наистина е важно да е еспресо, а не друг вид кафе. Сложете 1 лъжичка захар в кафето докато е още топло.
Излейте кафето в плоска паничка заедно с няколко лъжички ликьор и потапяйте бишкотите за по 1 секунда, за да попият кафето отвън и да останат хрупкави отвътре. Във форма за торта или дълбока тава наредете един пласт от напоените бишкоти.
В същото време разделете белтъците от жълтъците. Жълтъците разбийте енергично с 3 супени лъжици захар, а белтъците разбийте на сняг.
Поставете маскарпонето в купа и бъркайте докато стане като крем, а в друга купа разбийте сметаната на пухкав сняг. Смесете сметаната, маскарпонето, белтъците и жълтъците в голяма купа и бъркайте докато получите гъста хомогенна смес.
Нанесете тънък слой от сместа върху наредените бишкоти и така редувайте бишкоти с крем, като е добре да има поне по два реда и от двата компонента.
Запечатайте всичко с един пласт от сместа и със сито покрийте плътно с какао. Оставете в хладилника за една нощ.
Излейте кафето в плоска паничка заедно с няколко лъжички ликьор и потапяйте бишкотите за по 1 секунда, за да попият кафето отвън и да останат хрупкави отвътре. Във форма за торта или дълбока тава наредете един пласт от напоените бишкоти.
В същото време разделете белтъците от жълтъците. Жълтъците разбийте енергично с 3 супени лъжици захар, а белтъците разбийте на сняг.
Поставете маскарпонето в купа и бъркайте докато стане като крем, а в друга купа разбийте сметаната на пухкав сняг. Смесете сметаната, маскарпонето, белтъците и жълтъците в голяма купа и бъркайте докато получите гъста хомогенна смес.
Нанесете тънък слой от сместа върху наредените бишкоти и така редувайте бишкоти с крем, като е добре да има поне по два реда и от двата компонента.
Запечатайте всичко с един пласт от сместа и със сито покрийте плътно с какао. Оставете в хладилника за една нощ.