IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Венециански десерт с ягоди

15 май 2008 12 47

Ягодата е един от най-изисканите и ароматни летни плодове, които могат да променят вкуса и на настроението ви

Венециански десерт с ягоди

Този лек десерт идва право от града на ладиите и любовните романси. Ягодово вълшебство с аромат на бисквити  и мента.

Необходими продукти:

250 гр ягоди
250 гр обезсолена извара
1 с.л конфитюр от ягоди (по възможност без захар)
80 гр диетични бисквити
3бр яйца
75гр кафява захар
сокът и кората на един портокал
10 гр желатин
1 бр ванилия
листа от мента

Начин на приготвяне:

Докато сте сложили желатина да се накисва в хладка вода, отделете жълтъците от белтъците. Смесете жълтъците със захарта, ванилията и кората от портокала и разбийте на крем. Към получената смес добавете изварата.

Разбийте отделно белтъците на пяна и много внимателно ги изсипете в сместа с изварата.

В 1/3 от предварително стопления портокалов сок добавете вече разтворения в хладката вода желатин. Прибавете  към всичко дотук и поставете в тенджерка на слаб огън за няколко минутки, като бъркате постоянно.

Наредете бисквитите в подходящ съд и ги напоете отново с 1/3 от портокаловия сок. Намажете ги със сместа от извара и оставете в хладилника да стегнат за 3-4 часа.

Измийте ягодите и ги нарежете на парчета. Останалия портокалов сок смесете с конфитюра и изсипете върху ягодите.

След като е бисквитения блат е стегнал, го покрийте с ягодовата смес. За аромат и свежест може да украсите отгоре с листата от мента.

КоментариКоментари