IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Печена ябълка с аромат на бадеми

20 юни 2008 09 15

Лек десерт на фурна, топящ се пухкав сняг от белтъци и не само

Печена ябълка с аромат на бадеми

Необходими продукти

2 ябълки
4 ч.л. мармалад /шипков или портокалов/
2 чаши ябълков сок
2 яйчни белтъка
2 с.л. кафява захар
2 с.л. ситно нарязани бадеми /печени/

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, разрежете ги на две половинки и ги почистете от сърцевината. Варете ги не повече от 10 минути в ябълковия сок, докато омекнат леко. Отцедете внимателно, поставете ги в тава, покрита с хартия за печене, и сложете в средата на всяка от тях по една лъжичка от мармалада.

Включете печката да се загрява на 180оС, а през това време разбийте добре (по възможност с миксер) двата белтъка на сняг. Прибавете към тях кафявата захар и отново бъркайте – захарта трябва изцяло да се разтвори. Накрая сложете и бадемите в яйчената смес.

Много внимателно, с помощта на лъжица, покрийте повърхността на ябълките с белтъците и след това сложете да се запекат за около 8 минути, докато покафенеят леко.

КоментариКоментари