Необходими продукти:
1 пакет кори
3 ябълки
сокът на ½ лимон
1 яйце (добре разбито)
2 с.л. пудра захар
1 ч.л. канела
150 мл. течна сметана за сладкиши
1-2 с.л. бренди
За украсата: ментови листа и малки плодове като боровинки, малини, стафиди и др.
Начин на приготвяне:
Предварително включете фурната да се загрява на 200 С.
Разтелете внимателно корите на слоеве от по 5мм. Изрежете от тях кръгчета с диаметър 12 см. и ги сложете върху хартия за печене.
Обелете и нарежете ябълките на филийки. Върху тях изсипете сока от лимона.
Много внимателно намажете кръгчетата кори с разбитото яйце, като внимавате то да не се разтече по външната им част. Върху тях наредете и парченцата ябълки.
В малка купичка разбъркайте пудрата захар и канелата. С тази смес посипете ябълковите пити.
Печете ги 10-12 мин., докато се надигнат и покафенеят.
През това време подгответе сметаната – известно време я разбърквайте с миксер, след това прибавете към нея желаното количество бренди и продължете да бъркате. Целта ви е пухкава, ухаеща и снежна сметана.
Когато питите са готови ги украсете със сметаната, листенца мента и плодчета по избор.
Ябълкови мини пити с бренди и сметана
16 септември 2008 08 42Ябълките са най-вкусни на есен и не можем дълго да устоим на подобно пухкаво десертче

Сподели
Коментари


Коментари
