IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Курабийки с морков и портокалови корички

13 октомври 2008 12 47

Малки, печени удоволствия за сутрешната или следобедната закуска. Или просто за всеки път, когато ви си похапва нещо много вкусно

Малки хапки, изпълнени със сладникав, есенен вкус. Снимка: SVAP

Малки хапки, изпълнени със сладникав, есенен вкус. Снимка: SVAP

Необходими продукти:

2 с.л. настъргана портокалова кора
1 ¼ ч.ч. настъргани моркови
1 яйце
1 ч.ч. мазнина (масло, маргарин или олио)
1 ч.ч. захар (бяла или кафява)
2 ½ ч.ч. (може и малко повече) брашно
2 с.л. бакпулвер
1 щипка сол
½ ч.л. канела

Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 190 С и намазнете тънка тавичка за печене на курабийки.
Разбийте на крем маслото и захарта.

Добавете яйцето и портокаловата кора и разбъркайте добре.

В отделна купа смесете брашното, солта, бакпулвера и канелата. Добавете маслената, кремовидна смес, както и настърганите моркови. Умесете тесто.

Загребете от готовата смес с чаена лъжичка и нареждайте върху тавата за печене.

Печете за около 12 минути или поне докато курабийките не покафенеят по краищата.

Отлепете ги от тавата с шпатула, оставете ги да изстинат и са готови за хапване.

КоментариКоментари