IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Тиквени сладки за Хелоуин

29 октомври 2008 11 29

Включете и малкия човек в приготвянето на тиквените сладки. Така де, все пак Хелоуин е по-скоро негов празник, отколкото ваш

Е, после по случай Вси Свети ще се наложи да направите основно почистване на кухнята. Снимка: SVAP

Е, после по случай Вси Свети ще се наложи да направите основно почистване на кухнята. Снимка: SVAP

Необходими продукти:

½ ч.ч. разтопено масло
1 ¼ ч.ч. кафява захар
2 яйца
1 ½ ч.ч. печена или сварена тиква (смачкана на пюре)
2 ½ ч.ч. пълнозърнесто брашно
3 ч.л. сода
1 ч.л. канела
½ ч.л. индийско орехче
½ ч.л. сол
1/3 ч.л. джинджифил
1 ч.ч. стафиди
1 ч.ч. натрошени ядки (по желание)

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 180 С.

В чаена чаша разбъркайте стафидите с 1 с.л. топла вода. Оставете ги да киснат така около 15 минути.

Разтопеното масло смесете със захарта, докато не се получи лека и пухкава смес. След това постепенно прибавяйте разбитите яйца и пюрето от тиква.

В отделна, по-голяма купа разбъркайте брашното, содата, канелата, солта и джинджифила. Прибавете тиквената смес и бъркайте най-малко 1 минута, докато всичко хубаво се смеси.

Прибавете и стафидите и ядките.

В тава постелете хартия за печене. Върху нея с помощта на лъжица наредете топчета от готовата смес. Печете около 15 минути, но внимавайте да не ги изгорите, защото ще станат много твърди.

Оставете ги да се поохладят за минутка и ги отделете от хартията за печене с шпатулка.

КоментариКоментари