IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Лимоновите сладки на г-жа Обама

5 ноември 2008 08 03

Белият дом си има нова Първа дама, която се оказа фен на сладките с лимон

Лимонови сладки като за в Белия дом. Снимка: СВ

Лимонови сладки като за в Белия дом. Снимка: СВ

Винаги сме били аполитични, но Обама-манията, която разтресе Холивуд някак си преля и при нас.

Политическите резултати можете да ги прочетете при колегите от Dnes.bg, но сладката страна на изборите е тук, където й е мястото.

По време на предизборната кампания, докато кандидат-президентите държат речи, благоверните им съпруги готвят пред погледите на цялата страна. Не може да се отрече, че изхранването на Държавния глава е от първостепенна важност за нацията.

Не, че Мишел Обама ще седне да готви на мъжа си в кухнята на Белия дом, но някак си е миличко, като си го представи човек.

Ето и рецептата, с която г-жа Обама блеснала на едно от многобройни предизборни мероприятия (кой ли е измислил тази дума?).

Необходими продукти

350 гр масло

350 гр захар

3 ч.чаши брашно

2 жълтъка

2 супени лъжици Амарето

настъргана лимонова кора

настъргана портокалова кора

белтък, разбит на сняг

нарязани на дребно орехи (по желание)

мъничко сол

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 160 гр. Формите за сладки се покриват с незалепваща хартия.

В голяма купа смесвате маслото и захарта, разбивате внимателно и в същото време прибавяте жълтъка. Бъркате докато се получи кремообразна смес.

Прибавяте ликьора и портокаловите и лимонови корички.

Накрая прибавяте брашното и щипката сол и разбърквате хубаво всичко.

Изсипете внимателно сместа във формичките за сладки. Отгоре добавете по малко разбит на сняг белтък и орехови ядки. Всичко се поръсва със захар и се слага във фурната за 25 минути.

Сладките трябва да стоят там докато покафенеят приятно. Изключвате фурната, отваряте вратата й, но оставяте сладките вътре за още 15 минути.

Накрая внимавате при изваждането, защото формите за сладки парят.

КоментариКоментари