Необходими продукти:
2 пакета обикновени бисквити
прясно мляко
За крема:
500 мл. прясно мляко
100 гр. масло
½ пакетче нишесте или пудинг
1 с.л. брашно
около 1 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Кипнете млякото и добавете към него захарта. Разбърквайте докато захарта не се разтвори напълно. Добавете брашното и нишестето/пудинга/ и продължете да бъркате. След като се получи гладък крем, свалете съда от котлона и оставете сместа да изстине. Накрая разбийте пакетчето масло в крема с миксер на ниска скорост.
На дъното на тавичка наредете пласт бисквити, които преди това сте потопили в прясно мляко. Отгоре намажете с пласт от крема и върху него започнете да редите втори пласт бисквити, отново топнати в мляко.
Повтаряйте процедурата с бисквитите и крема до изчерпване на продуктите. Задължително обаче завършете с пласт крем.
Поръсете с пудра захар и сложете тортата да престои в хладилник най-малко 12 часа.
Най-вкусната бисквитена торта
23 февруари 2009 13 34Малко бисквитено прегрешение за дните, в които сме си заслужили

Украсете и гарнирайте тортата с каквото ви хрумне. Снимка: AMY
Сподели
Коментари


Коментари


на тая торта....може да се сложи име-не бисквитена ами торта ,,криза,,Няма ванилия или др аромат, няма ядки , какао или шоколад, няма мармелад или сладко в едни от пластовете, няма и жълтъци в кремчето...Абе.....да ви е сладко!Аз се отказвам-мерси!
Отговори
Сигнализирай за неуместен коментар

Сега почвам да правя. Но мисля, че ще стане много вкусно. Усещам го.
Отговори
Сигнализирай за неуместен коментар
1 - 2 от 2