fallback
Млечен десерт с ябълки и круши
04 March 2009 12:54Топящ се плодов пудинг, който можете да хапвате и студен, и горещ
Поръсен с пудра захар, десертът се превръща в истинско ароматно изкешуние. Снимка: dreamstime
Необходими продукти:4 ябълки4 круши1 ч.л. канела16 ч.л. захар2 ч.л. маргарин4 яйца250 мл. прясно млякоНачин на приготвяне:Предварително загрейте фурната на 200 С. Обелете ябълките и крушите и ги нарежете на кубчета.Разтопете маргарина в тиган, добавете захарта, плодовете и канелата. Оставете сместа на слаб огън за около 7 минутки, като не спирате да бъркате.Разделете леко карамелизираните плодове в колкото са необходими купички, които после да можете да сложите във фурната. Разбийте яйцата с прясното мляко и полейте плодовете.Можете да използвате и голям съд, в който да сложите цялата смес и чак после да разпределите на порции. Печете във фурната около 15-20 минути.
0 коментара
fallback