Необходими продукти:
4 ябълки
5 с.л. кафява захар
6 сухара
1 ч.л. канела
1 с.л. масло
сметана или ванилов сладолед за гарнитура
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките и ги нарежете на парченца. Сварете ги в малко вода, след което ги смачкайте на пюре.
В загрятото масло запържете натрошения на трохи сухар и смесената с канела захар.
В дълбоки стъклени чаша започнете да редите ред запържен с канела сухар, ред ябълково пюре и така до изчерпване на количеството.
Можете да гарнирате отгоре с лъжица сметана или ванилов сладолед.
Десерт с ябълки и сухар
14 март 2009 09 27Простичък и много бърз ябълков десерт, чийто вкус може да се сравни единствено с любимата ни бисквитена торта

Кулинарни чудеса стават от ябълки, захар и канела. Снимка: Dreamstime
Сподели
Коментари


Коментари
