Лошото на „без варене“-то е, че често е свързан с много изкуствени подсладители, изкуствени аромати и изкуствен цвят.
Не че не се глезим от време на време, но е наистина рядко.
Кремът, който можете да си правите толкова често, колкото искате (някои от нас го ядат и за закуска, и за обяд), е с една-единствена основна съставка и разни допълнения.
Все пак, ето рецептата в класическия й вид, да не стане объркване.
Необходими продукти
Цедено кисело мляко (колкото повече, толкова по-добре)
плодове и мед
или течен шоколад
или сладко от ягоди/малини/вишни
натрошени ядки
Начин на приготвяне
В купички за крем слагате няколко лъжици кисело мляко. Най-отгоре слагате лъжица шоколад или сладко и украсявате с нарязани плодове и ядки.
Толкова.
За по-специални случаи можете да си поиграете повече и да направите крема във високи чаши, на няколко пласта.
Най-отдолу е шоколада/меда/сладкото, след това цеденото мляко и накрая плодовете.
Съвсем кулинарно чудо ще сътворите, ако използвате нарязани на филийки ягоди, опрени в стените на чашата.
Какво имаме предвид. Слагате малко кисело мляко на дъното и в него закрепвате парчетата ягоди така че разрязаната част да се опре в стените на чашата.
Като продължите да сипвате мляко, то ще подпира ягодите в ръба на чашата. Накрая отгоре украсявате с натрошени ядки.