IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Най-лесният крем

16 април 2009 08 46

А още по-хубавото е, че го има в безброй варианти

Много е вкусно, наистина. Снимка: Dreamstime

Много е вкусно, наистина. Снимка: Dreamstime

Надписът, който предизвиква ведра усмивка на лицата ни е „крем без варене“. Някак виждаш как пътят от пакетчето до момента, в който блажено облизваш лъжицата е само една крачка.

Лошото на „без варене“-то е, че често е свързан с много изкуствени подсладители, изкуствени аромати и изкуствен цвят.

Не че не се глезим от време на време, но е наистина рядко.

Кремът, който можете да си правите толкова често, колкото искате (някои от нас го ядат и за закуска, и за обяд), е с една-единствена основна съставка и разни допълнения.

Все пак, ето рецептата в класическия й вид, да не стане объркване.

Необходими продукти

Цедено кисело мляко (колкото повече, толкова по-добре)

плодове и мед

или течен шоколад

или сладко от ягоди/малини/вишни

натрошени ядки

Начин на приготвяне

В купички за крем слагате няколко лъжици кисело мляко. Най-отгоре слагате лъжица шоколад или сладко и украсявате с нарязани плодове и ядки.

Толкова.

За по-специални случаи можете да си поиграете повече и да направите крема във високи чаши, на няколко пласта.

Най-отдолу е шоколада/меда/сладкото, след това цеденото мляко и накрая плодовете.

Съвсем кулинарно чудо ще сътворите, ако използвате нарязани на филийки ягоди, опрени в стените на чашата.

Какво имаме предвид. Слагате малко кисело мляко на дъното и в него закрепвате парчетата ягоди така че разрязаната част да се опре в стените на чашата.

Като продължите да сипвате мляко, то ще подпира ягодите в ръба на чашата. Накрая отгоре украсявате с натрошени ядки.

КоментариКоментари