Искахме да ви дадем съвети за това как да не преяждате на Великден, но единственото нискокалорично нещо, което се яде по това време на годината, е зелената салата.
Но да изкарате три дни самo на салата, а да оставите цялото представление с яйцата и козунаците на останалите, сърце не ни дава ви караме.
Само ще ви припомним, че не трябва да преяждате и да се движите много.
Не се притеснявайте, че „ще остане“. Имаме няколко идеи какво да правите с поизсъхналия вече „сладък хляб“.
Не, не са диетични, защото просто няма как, но пък едно парче козунак няма да ви навреди. Стига после да се поизпотите качествено в залата.
Препечен козунак
Нарязаният на филийки козунак се запича леко в тостер и после се намазва с масло. Заедно с чаша мляко е чудесна следпразнична закуска в първите няколко работни дни.
Пържени козуначени филийки
Разбивате малко прясно мляко и няколко яйца, потапяте козуначените филийки в сместа и изпържвате в сгорещено олио.
Опитали ги твърдят, че това е най-вкусното нещо на света, особено в кухнята на баба.
Класическа комбинация
Козунак с кисело мляко. За това не ви трябва нищо, освен козунак и чаша кисело мляко. И някой, с когото да го разделите.
Братята и сестрите например вършат чудесна работа в този случай.