IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Спасете козунака

17 април 2009 08 17

Три идеи за сладки козуначени моменти след празниците

Все пак не се тъпчете до припадък. Снимка: Dreamstime

Все пак не се тъпчете до припадък. Снимка: Dreamstime

Искахме да ви дадем съвети за това как да не преяждате на Великден, но единственото нискокалорично нещо, което се яде по това време на годината, е зелената салата.

Но да изкарате три дни самo на салата, а да оставите цялото представление с яйцата и козунаците на останалите, сърце не ни дава ви караме.

Само ще ви припомним, че не трябва да преяждате и да се движите много.

Не се притеснявайте, че „ще остане“. Имаме няколко идеи какво да правите с поизсъхналия вече „сладък хляб“.

Не, не са диетични, защото просто няма как, но пък едно парче козунак няма да ви навреди. Стига после да се поизпотите качествено в залата.

Препечен козунак

Нарязаният на филийки козунак се запича леко в тостер и после се намазва с масло. Заедно с чаша мляко е чудесна следпразнична закуска в първите няколко работни дни.

Пържени козуначени филийки


Разбивате малко прясно мляко и няколко яйца, потапяте козуначените филийки в сместа и изпържвате в сгорещено олио.

Опитали ги твърдят, че това е най-вкусното нещо на света, особено в кухнята на баба.

Класическа комбинация

Козунак с кисело мляко. За това не ви трябва нищо, освен козунак и чаша кисело мляко. И някой, с когото да го разделите.

Братята и сестрите например вършат чудесна работа в този случай.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари