fallback

Кускус с плодове

12 May 2009 07:51

Малките топченца кускус стават неустоимо вкусни, когато се запекат с плодове

Малките топченца кускус стават неустоимо вкусни, когато се запекат с плодове. Снимка: dreamstime

Необходими продукти: 250 гр. кускус1 бурканче компот от праскови или кайсии (или каквито други плодове искате)около 250 гр. пресни плодове за украса (отново по желание)1 ч.ч. прясно мляко½ ч.ч. захар (подсладител)2 яйца1 ванилияНачин на приготвяне:Затоплете млякото и към него добавете ½ ч.ч. сироп от компота и ванилията. Оставете сместа да заври.В момента, в който млякото кипне, изсипете кускуса и го варете до омекване.Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбийте със захарта (или подсладителя) и ги прибавете към кускуса чак когато той набъбне. Разбъркайте хубаво.Разбийте белтъците на сняг и тях прибавете към цялата смес.Свалете кускуса от котлона и изсипете половината от него в намазнена тава. Отгоре наредете нарязани на парченца плодове от компота, след това покрийте с другата половина кускус. Поръсете с малки парченца масло.Запечете десерта на фурна (200С), докато стегне.Когато е готов го извадете, охладете и украсете с пресните плодове и сметана.
Сподели
0 коментара
fallback