Необходими продукти (за 4 порции):
1 средно голяма диня, около 1.5 кг, обезсеменена и нарязана на кубчета
100 г фина захар
настъргана кора от портокал и лимон
сок от прясно изстискан портокал
1 с.л. лимонов сок
Начин на приготване:
Пасирайте динята, докато стане на пюре. Сложете захарта в голяма купа и я смесете с настърганата кора от портокал и лимон.
Разбъркайте добре и прибавете цитрусовия сок. Прибавете диненото пюре, като разбърквате непрекъснато, за да се разтвори захарта.
Поставете сместа в достатъчно голяма пластмасова кутия и мушнете във фризера за около 3 часа, без да затваряте кутията.
След това изсипете в купа и разбийте добре ледените парчета. Върнете обратно в камерата за още 2 часа, докато стегне отново.
След замразителната процедура, десертът трябва да прекара поне 1 час в хладилника, за да омекне. За финал разбъркайте с вилица, сложете в десертни чаши или купи и консумирайте, преди да започне да се разтапя.
Ледена динена наслада за горещи дни
10 юли 2009 06 46Най-вкусният летен плод може да се трансформира лесно в изкусителен леден десерт

Най-вкусният летен плод. Снимка:Dreamstime
Сподели
Коментари


Коментари
