Необходими продукти:
4 средно големи круши
около 10 бишкоти
100 гр. захар (или друг подсладител)
400 мл. прясно мляко
2 с.л. брашно
4 яйца
2 ванилии
½ бурканче конфитюр от касис (или друг по желание)
Начин на приготвяне:
Нарежете крушите на парчета и ги сварете в половин литър вода, в която сте сложили 1 ванилия и 50 гр. захар.
Отделно сгорещете млякото, като към него добавите 1 ванилия, останалата захар и брашното. Бъркайте на слаб огън, докато сместа не започне да се сгъстява.
Оставете млечния крем да изстине и след това добавете жълтъците и разбитите на сняг белтъци.
Дъното на форма за кекс или торта намажете с мазнина и наредете колкото са необходими бишкоти, за да го покрият.
Предварително можете да ги топнете една по една в ½ ч.ч. вишновка, разредена с малко вода.
Отгоре наредете парчетата сварена круша, а върху тях разнесете с лъжичка и конфитюра.
Най-отгоре намажете с млечния крем и запечете сладкиша за около 30 минути на 180 – 200С.
Летен сладкиш с круши
6 юли 2009 11 29Мек и пухкав десерт с круши и бишкоти

Мек и пухкав десерт с круши, сладко и бишкоти. Снимка: dreamstime
Сподели
Коментари


Коментари
