Необходими продукти:
За тестото
200 гр. брашно
1 с.л. захар
100 гр. масло
ледена вода (около 60-100 мл.)
За крема
200 гр. брашно
4 жълтъка
400 гр. подсладено кондензирано мляко
150 мл. прясно изцеден сок от няколко лайма и настърганата им кора
Топинг
4 белтъка
1-2 с.л. захар
Начин на приготвяне:
В подходяща купа смесете нарязаното на парчета масло и брашното, предназначени за тестото. Разбъркайте с миксер, докато не се получат трохи.
Добавете захарта и водата и продължете да бъркате, до получаване на сравнително меко тесто.
Разстелете го с точилка (може и с по-тънка бутилка) и го сложете на дъното на кръгла тавичка.
Надупчете го с вилица, за да не се надуе и го изпечете на 180С за около 10-15 минути.
Пригответе крема, като разбиете много хубаво жълтъците, добавите кондензираното мляко и кората и сока от зелените лимони.
След като сте изпекли тестото и сте го оставили да изстине, намажете отгоре с крема. Разбийте захарта и белтъците за топинга на сняг. Сложете ги върху крема и изпечете пая на 150С за 15 минути.
Пай с лайм от Скарлет Йохансон
9 юли 2009 08 24Десертът, който Скарлет обожава да си приготвя, когато не е на диета

Десертът, който Скарлет обожава да си приготвя, когато не е на диета. Снимка: dreamstime
Сподели
Коментари


Коментари
