От последната ни разходка до Лондон (ама как звучи само) ни остана най-невероятния вкус на света. Или поне в света на шоколадовите кексове.
Домашно приготвени браунита с аромат на какао, мекички отвътре, с парченца орехи и шоко глазура отгоре.
Заговорихме се с момичето, което беше приготвило браунитата и след това ги продаваше на улицата върху сладурска светло синя покривка на каренца, и тя ни сподели тайната си.
Рецептата е стара колкото баба й и всъщност я е научила именно от добрата стара женица.
Сега ще я научите и вие.
Необходими продукти:
1 черен шоколад, надробен на блокчета
1 ч.ч. масло
5 яйца
3 ч.ч. захар
1 ванилия
чаша и половина брашно
1 с.л. сол
две чаши орехи (по възможност печени)
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната.
Разстопете на слаб огън шоколада заедно с маслото и ги оставете настрана.
С миксер разбийте яйцата, захарта и ванилията. Добавете и шоколадовата смес, брашното и солта и продължете да разбивате. Накрай добавете и орехите.
Изсипете сместа в намазнена тавичка и печете до готовност около 34-40 минути.
Изстудете кексчето и го нарежете на средно големи парчета. Можете да направите тънка глазура от течен шоколад и орехче за украса.
Домашните браунита на една млада лондончанка
28 август 2009 13 49Спомен за малко, вкусно и много шоколадово преживяване

Спомен за малко, вкусно и много шоколадово преживяване. Снимка: dreamstime
Сподели
Коментари


Коментари


Това на снимката май няма грам орех в него :)Но мисля да пробвам рецептата.
Отговори
Сигнализирай за неуместен коментар

Перфектен десерт,опитайте няма да сгрешите!
Отговори
Сигнализирай за неуместен коментар
1 - 2 от 2