Необходими продукти
За основата:
1 чашка обикновени смлени бисквити
1 суперна лъжица захар
4 супени лъжици масло или маргарин, разтопени
За блата:
240 грама извара
500 грама печена тиква
½ чаена лъжичка канела
½ чаена лъжичка джинджифил
½ чаена лъжичка стрито индийско орехче
¼ чаена лъжичка сол
2 яйца
За крема:
2 чашки бита сметана
2 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка ванилия на прах
12 орехови ядки
Начин на приготвяне:
Смесете съставките за основата, след което пресовайте с шпакла в 23-сантиметрова охладена тавичка за торта.
За блата разбийте с миксер изварата и захарта в голяма дълбока купа, докато се получи еднородна смес. Добавете тиквата, подправките и солта. След което разбийте отново.
Отделно разбийте яйцата и добавете и тях, след това разбъркайте. Излейте сместа върху пресованите бисквитени трохи в тавата за торта. Сложете да се пече на 150 градуса.
Междувременно се заемете с крема. Смесете сметаната, захарта и ванилията и нанесете върху вече изпечения кейк. След това върнете във фурната за 5 минути. Охладете го и го оставете да престои в хладиник за 1 денонощие. Гарнирайте всяко парче с орехова ядка.
Есенен чийзкейк с тиква
12 октомври 2009 14 25Лесна, бърза и вкусна рецепта за настоящия сезон

Вкусно и леко Снимка: flickr
Сподели
Коментари


Коментари


pravila sum go. naistina e vkusno
Отговори
Сигнализирай за неуместен коментар

вкусно
Отговори
Сигнализирай за неуместен коментар
1 - 2 от 2