За да сме спокойни, че сме ви подготвили за всякакви ситуации и настроения, ви предлагаме рецепта за домашни сладки с овесени ядки и какао.
Много ни се иска да обясним, че публикуването на рецепти за десерти изобщо не противоречи на идеята за здравословен начин на живот.
Далече сме от мисълта, че човек трябва да се изхранва само с кремове и петифури, но от време на време малко кулинарно удоволствие няма да навреди на никого.
Без повече приказки – рецептата, придружена от специални благодарности към блога gotvetesmen, от където я взехме
Необходими продукти
1 ч.чаша пшенични трици
1 ч.чаша фини овесени ядки
3 с.лъжици какао
1 ч.лъжица сода
1 ч.лъжица бакпулвер
щипка сол
½ ч.чаша кафява захар
3 с.лъжици маргарин
1 с.лъжица фъстъчено масло
1/8 ч.чаша прясно мляко
1 яйце
1 ч.лъжица ванилия
½ ч.чаша орехи или стафиди
Начин на приготвяне
В купа се смесват триците, овесените ядки, содата, солта, какаото и бакпулвера.
В друга купа се смесват добре захарта, маргарина, фъстъченото масло, прясното мляко, яйцето и ванилията.
Прибавяте сухата смес към млечната и омесвате добре.
Фурната се загрява на 180 градуса.
В тавичката се слага ненамаслена хартия за печене и с помощта на лъжица се оформят „кюфтенца“.
Пекат се около десетина минути. Готови са, когато отгоре вече не са меки. От тази смес се получават около 15 бисквити.