IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Тиквени сладки за Вси Светии... или не

29 октомври 2009 14 02

Вкусни и идеални за празника

Идеални с прясно мляко Снимка: ВМ

Идеални с прясно мляко Снимка: ВМ

Ако харесвате и празнувате деня на Вси Светии, или ако просто ви се е прихапвало нещо вкусно, може да изпробвате тази лесна и забавна рецепта.

Необходими продукти:

½ чаша брашно

2 пакетчета ванилия

½ супена лъжица сода за хляб

1 чаша масло, ако може обезсолено

½ чаша кафява захар

1 чаша пюре от пасирана тиква

2 яйца

2 чаши натрошен на ситно бял шоколад или шоколадови парченца за сладки

1 чаша натрошени орехи




Инструкции

В малка купа сложете и смесете брашното, ванилията и содата.

В друга, малко по-голяма купа разбийте с миксер маслото и захарта. Добавете тиквеното пюре. Разбийте двете яйца и ги добавете към получената смес, след което добавете и сместа от първата купа.

Бъркайте до получаване на еднородна смес, като се уверите, че е достатъчно стегната. След това изсипете шоколадовите парченца и орехите и разбъркайте отново.

Покрийте по-широка тава с незалепващо фолио и изсипвайте по приблизително 1 супена лъжица от тестото на разстояние няколко сантиметра едно от друго.

Печете на 150 градуса в продължение на 20 – 22 минути.

Съвет: Може освен бял, да добавите и кафяв шоколад, а ядките са напълно ваш избор.

КоментариКоментари

Tialoto.bg ( преди 15 години )
Здравейте! Много благодарим за обратната връзка. Вашите сладки изглеждат много вкусни :)) Много е трудно една рецепта да се получи еднакво при всички ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ZlatiPeteva ( преди 15 години )
Здравейте!Много вкусни станаха сладките, само че не изглеждат като на снимката.Аз добавих кокосови стърготини и смених тиквеното пюре с банан (такова имах вкъщи) и използвах старите формички на свекърва ми , защото с първата доза, която изспипвах с лъжица върху тавата на се получи много приято. Ето моят вариант:http://goldmailus.snimka.bg/cooking/recepti.442057.15887711
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар