Необходими продукти:
няколко филии хляб за тостер
50 мл прясно мляко
1 глава лук
2 ч.л. масло
500 г филе от сьомга
1 яйце
2 ч.л. картофено брашно или картофено пюре на прах
сол, ч. пипер на вкус
4 с.л. олио за пържене
салата айсберг
няколко хлебчета за хамбургер
2 с.л. кетчуп и майонеза
Начин на приготвяне:
Корите на филиите се отстраняват и средата се нарязва на кубчета. Заливат се с леко затопленото мляко и се оставят да попият. Лукът се обелва, нарязва и запържва в горещо масло.
Сьомгата се измива, подсушава и нарязва на ситно. Хлябът се изстисква и се смесва с рибата.
Прибавят се лукът, яйцето и картофеното брашно, подправя се. Всичко се омесва до гладко тесто и се оформят 4 кюфтета.
В тиган се загрява олиото. Кюфтенцата се пържат от всички страни по 3-4 минути. Салатата се измива, подсушава и се реже на тънки ленти. Хлебчетата се разрязват хоризонтално.
Долната част се маже с кетчуп и майонеза, след това се подреждат листата салата и бургерите. Поставя се горната част.
Рецептата е от книгата "Парти Рецепти" на ИК "Gourmet"