IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Идеалната закуска: бургери със сьомга

10 юни 2011 05 30

Вкусно, бързо и лесно

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

няколко филии хляб за тостер

50 мл прясно мляко

1 глава лук

2 ч.л. масло

500 г филе от сьомга

1 яйце

2 ч.л. картофено брашно или картофено пюре на прах

сол, ч. пипер на вкус

4 с.л. олио за пържене

салата айсберг

няколко хлебчета за хамбургер

2 с.л. кетчуп и майонеза

Начин на приготвяне:

Корите на филиите се отстраняват и средата се нарязва на кубчета. Заливат се с леко затопленото мляко и се оставят да попият. Лукът се обелва, нарязва и запържва в горещо масло.

Сьомгата се измива, подсушава и нарязва на ситно. Хлябът се изстисква и се смесва с рибата.

Прибавят се лукът, яйцето и картофеното брашно, подправя се. Всичко се омесва до гладко тесто и се оформят 4 кюфтета.

В тиган се загрява олиото. Кюфтенцата се пържат от всички страни по 3-4 минути. Салатата се измива, подсушава и се реже на тънки ленти. Хлебчетата се разрязват хоризонтално.

Долната част се маже с кетчуп и майонеза, след това се подреждат листата салата и бургерите. Поставя се горната част.

Рецептата е от книгата "Парти Рецепти" на ИК "Gourmet"

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари