Необходими продукти:
250 г бяло пилешко месо
6 ч. ч. пилешки бульон (от кубчета)
100 г обелени бадеми
2 с.л. краве масло
1 с.л. брашно
¾ ч.ч. сметана
настъргана кора от ½ лимон
настъргано индийско орехче
сол
Начин на приготвяне:
Смелете пилешкото месо с малко бульон и бадемите и разредете пюрето с още бульон. Поръсете със сол.
Запържете брашното с маслото до златисто, добавете сметаната и варете на тих огън 5-6 минути.
Добавете сместа към пилешката смес. Сипете останалия бульон, индийското орехче, лимоновата кора и загрейте до кипване.
От книгата „Готвим за 30 минути“ от Невяна Кънчева, ИК „Колхида“