Най-обичаме да ни е вкусно и полезно. А какво по-добро от прясна супа, която на всичкото отгоре няма да прибави и грам към вашето тегло. Авокадото е основната съставка на това ястие и се ползва с голямо „уважение" в кулинарията. Освен това има много други достойнства, защото е богато на калий, желязо, цинк и магнезий, на витамини А, РР, Е, В1, В2, В6 и на моно-ненаситени мазнини (лесно усвоими от организма). Смята се, че лекува диабет, високо кръвно налягане, язва, гастрит, анемия, сърдечно-съдови, очни, бъбречни, чернодробни и жлъчни заболявания, укрепва имунната система, засилва метаболизма, действа против туморни и ракови заболявания. Прочиства кръвта, регулира месечния цикъл и други гинекологични проблеми, и почти няма болест, при която то да няма благотворен ефект. Тонизира нервната система и психиката.
Сега да преминем към рецептата:
ПРОДУКТИ
- зехтин;
- 2-3 стръка пресен лук, нарязан на дребно;
- 2 големи узрели авокадо, обелени и обезкостени;
- 4 с.л. заквасена сметана;
- 600 мл. зеленчуков бульон (1 кубче в 600 мл. вода);
- сокът на 1 лайм;
- сол и пипер.
ПРИГОТВЯНЕ
Загрейте 1-2 с.л. зехтин в тенджера и добавете лука. Нека да се запече за 5 минути докато омекне. Пасирайте в блендер авокадото, готовия лук, сметаната, бульона и сока от лайм. Подправете със сол и пипер.
Рецептата ни я подшушнаха от Биомаг. Опитайте я!
Коментари