Продукти:
250 г бяло пилешко месо
6 чаени чаши пилешки бульон (от кубчета)
100 г обелени бадеми
2 супени лъжици краве масло
1 супена лъжица брашно
¾ чаена чаша сметана
настъргана кора от ½ лимон
настъргано индийско орехче
сол
Начин на приготвяне:
Смелете пилешкото месо заедно с малко бульон и бадемите и разредете пюрето с още бульон. Поръсете със сол. Запържете брашното в маслото до златисто, добавете сметаната и варете на тих огън 5-6 минути. Добавете сместа към пилешката смес. Сипете останалия бульон, индийско орехче, лимоновата кора и загрейте до кипване.
Съвет: Когато разсипете супата, сложете във всяка чиния бучка краве масло. Отделно поднесете крутони.
Рецептата е от книгата "Готвим за 30 минути" на ИК "Колхида"