Необходими продукти:
250 гр карфиол
250 гр тиквички
50 гр масло
300 мл краве прясно мляко
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Карфиолът се измива и се накъсва на цветчета. Тиквичката се измива, обелва и и се остъргва сърцевината. Карфиолът и тиквичката се сваряват в кипяща вода до омекване.
След това се пасира и се добавя горещо мляко. Готовата супа се подправя с масло и се подправя със сол и черен пипер, според вкуса.
По желание може да се поднесе с крутони.




Бащата на Сияна основава гражданско движение
Парламентът одобри държавния контрол над "Лукойл"
Спешна проверка за замърсяването на въздуха във Велико Търново
Астронавтите масово страдат от космическа болест – какво представлява тя
Най-старият и най-голям храм на маите е построен, за да изобрази Космоса
Как китовете могат да помогнат на хората да живеят 200 години
Китай се обърна към НАСА, за да предотврати космическа катастрофа
Мъст след изгонването от ЦСКА: Манчев тресна "червените" в дебюта си начело на Миньор
Мерки! Дебнат за фалшиви билети на дербито Левски – ЦСКА
Барса се върна на „Камп Ноу“ + СНИМКА
Левски с ключов ход заради феновете за дербито с ЦСКА
Пало санто – срещу негативна енергия и за уют в дома
Уран преминава в Телец на 8 ноември – старото отпада от живота ни
Фрути акценти в маникюра – модерни за всеки сезон (+снимки)
Любовен хороскоп за ноември
Спиралите – надежден метод за предпазване от бременност
Фондация „Григор Димитров“ стартира национална програма „Образование за здраве“
30 минути йога, медитация и ароматерапия
Над 6% от българските деца се раждат чрез инвитро
Остави коментар