Необходими продукти:
2 връзки магданоз
1 глава кромид лук
2-3 домата
2-3 супени лъжици олио
2 супени лъжици брашно
1 чаена чаша кисело мляко
1 сварено яйце
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука и го запържете в сгорещеното олио. Прибавете брашното и бъркайте, докато стане златисто.
Сипете нарязания магданоз, посолете сместа и я залейте с 6 чаени чаши гореща вода. Загрейте до кипване, добавете обелените и нарязани на кубчета домати и натрошеното сирене.
Оставете на тих огън още 20 минути и сипете киселото мляко, разбъркано с нарязаното на дребни кубчета яйце.
Леко разбъркайте, свалете от огъня и поръсете със смлян черен пипер.
От книгата „Супички, чорбички" на ИК Колхида





Времето в сряда: Облачно, дъждовно и застудява
Какви проблеми причинява нискокачественото гориво?
Рецепти за закуски с тиква и чиа
Лесни начини за почистване на дома без химии
Китай стартира първия в света ториев реактор
Пакистански астронавт ще посети китайската орбитална станция „Тянгун“
Обсерваторията „Вера Рубин“ откри огромен звезден поток
В монголската пустиня издигат „марсиански“ лагер
Спортът по телевизията днес, 5 ноември
Мачовете по телевизията днес, 5 ноември
Вижте всики резултати и класиране в Шампионската лига
Ливърпул прободе Реал Мадрид
Дневен хороскоп за 5 ноември, сряда
Тест: Коя емоция управлява живота ви в момента?
Пълнолуние в Телец на 5 ноември – портал към изобилие и сбъдване на желания
Нов нехормонален медикамент при менопауза одобри FDA
Памуклийка – древна билка от помощ при съвременни заболявания
Захарен диабет тип I при деца - хранене и инсулинолечение
В УМБАЛ „Света Марина“ – Варна спасиха петдневно бебе с рядка вродена аномалия
Остави коментар