Необходими продукти:
2 връзки магданоз
1 глава кромид лук
2-3 домата
2-3 супени лъжици олио
2 супени лъжици брашно
1 чаена чаша кисело мляко
1 сварено яйце
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука и го запържете в сгорещеното олио. Прибавете брашното и бъркайте, докато стане златисто.
Сипете нарязания магданоз, посолете сместа и я залейте с 6 чаени чаши гореща вода. Загрейте до кипване, добавете обелените и нарязани на кубчета домати и натрошеното сирене.
Оставете на тих огън още 20 минути и сипете киселото мляко, разбъркано с нарязаното на дребни кубчета яйце.
Леко разбъркайте, свалете от огъня и поръсете със смлян черен пипер.
От книгата „Супички, чорбички" на ИК Колхида