Рецептата е подходяща за гастрономи – авантюристи, за които няма проблем да съчетават ябълка с прошуто и френско сирене с плод.
Дори да ви изглежда странно, нищо няма да загубите, ако опитате. Може да се окаже следващото ви любимо ястие.
Необходими продукти за 6 порции
600 гр зеле
120 сирене Комте (Comte Gruyere)
50 гр орехи
2 к.л дижонска горчица
3 с.л орехово масло, може и зехтин
1 лимон
сол и пипер
Начин на приготвяне
Зелето се нарязва на тънки ивици, слага се в купа и се намачква леко с ръце.
Сиренето се нарязва на малки кубчета, ореховите ядки се начупват и всичко се слага при зелето.
Лимонът се изстисква и се смесва в отделен съд с горчицата и олиото. Добавят се сол и пипер, разбърква се и с така полученият винегрет се полива салатата.
Можете да комбинирате с бяло вино, сиренето го позволява.