Рецептата е подходяща за гастрономи – авантюристи, за които няма проблем да съчетават ябълка с прошуто и френско сирене с плод.
Дори да ви изглежда странно, нищо няма да загубите, ако опитате. Може да се окаже следващото ви любимо ястие.
Необходими продукти за 6 порции
600 гр зеле
120 сирене Комте (Comte Gruyere)
50 гр орехи
2 к.л дижонска горчица
3 с.л орехово масло, може и зехтин
1 лимон
сол и пипер
Начин на приготвяне
Зелето се нарязва на тънки ивици, слага се в купа и се намачква леко с ръце.
Сиренето се нарязва на малки кубчета, ореховите ядки се начупват и всичко се слага при зелето.
Лимонът се изстисква и се смесва в отделен съд с горчицата и олиото. Добавят се сол и пипер, разбърква се и с така полученият винегрет се полива салатата.
Можете да комбинирате с бяло вино, сиренето го позволява.




Казаха кога ще бъде пуснато парното в София
Синдикати излизат на протест заради проектобюджета за 2026 г.
Мъж преби до смърт майка си с дървен сап в Шуменско, внукът ѝ подаде сигнал
Изненада за Купата: "Витоша" (Бистрица) отстрани "Берое" след дузпи
Среща със Слънцето: Междузвездната комета 3I/ATLAS премина през перихелия си
Минало и извънземни: Какво крият дълбоките води под леда на Антарктида
На Слънцето се появи зловеща усмивка: Поток от заредени частици се насочи към Земята
Спътници на SpaceX излъчват мистериозен сигнал
Мощен Левски писа тройка на Хебър
Мъри Стоилов го закъса отзад в Турция
Арсенал на крачка от нов мегадоговор с Букайо Сака
Мало Густо в трансферния радар на Ювентус
Дневен хороскоп за 30 октомври, четвъртък
Месечен хороскоп за ноември
Бъди звездата на града с новата колекция NINE WEST!
Женски хороскоп за ноември
Микроинсултът не е дребен инцидент – защо спешната реакция определя съдбата на мозъка?
Как да изберем зимна шапка? Стилово ръководство
Защо топлият душ намалява напрежението?
Какво е синдром на Кушинг?
Остави коментар
ev4etolongoria
( преди 15 години )