Вече много пъти сме писали за ползите от консумирането на морска храна и се зарадвахме, когато Росица Трайкова от гр. Варна ни изпрати тази чудесна Средиземноморска рецепта.
Необходими продукти за 4 човека:
800 гр. спанак
300 гр. нахут
350 гр. скариди
1глава лук
2с.л дом пюре
30гр. зетин
сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Сварете нахута предварително: измийте 300 гр. нахут, отцедете и поставете в купа.
Прибавете 2 1/2 до 3 чаши вода и пъхнете в хладилника. Оставете там минимум 12 часа. Може да престои без проблем 2-3 дни.
За варенето може да използвате водата, в която е престоял плюс още 1-2 чаши вода. Отнема 30-40 минути след като водата заври.
В тенджерата под налягане отново сложете водата, в която е стоял.
Прибавете още, ако сметнете за необходимо.
След като налягането стигне своя пик, намалете температурата и оставете да къкри за около 10 минути. Махнете от котлона и оставете да изстине.
Много добре измитият и нарязан спанак сложете във вряща вода с малко сол за 1 – 2 минути.
Запържете лука със зехтин. .Прибавете доматеното пюре.
В тиган с част от зехтина задушете скаридите, докато не станат готови.
След това смесете всички готови продукти в голям съд.
По желание може да прибавите 1ч.л.пресен джоджен.
Вие също можете да изпратите любимата си екзотична рецепта на info@tialoto.bg до 25 февруари. На 26 ще изтеглим победител, който ще получи книгата "Оптималното хранене вече е лесно".
Името му ще бъде публикувано в бюлетина ни, за който можете да се абонирате като си направите регистрация в сайта ни.