Тази рецепта ни изпрати Радина Дойчинова.
Необходими продукти:
1/2 кг печурки
250 гр сирене ( може и 150гр сирене + 100гр топено сирене - така става по-вкусно)
1 яйце
4-5 скилидки чесън
1 морков
магданоз
черен пипер, чубрица, сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Отстранете пънчетата на почистените гъби и след това ги издълбайте отвътре.
Пресовайте чесъна, настържете на ситно моркова и нарежете на ситно магданоза.
След това ги смесете със сиренето, яйцето и подправките и бъркайте до получаване на еднородна смес.
Напълнете със сместа всяка гъбка.
Подредете ги в намазнена тавичка и печете на 180 градуса до получаване на лек загар.