IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Пълнени гъби

18 март 2010 09 32

Много вкусно предястие и подходящо за гости

Аранжирайте и сервирайте. Снимка: VM

Аранжирайте и сервирайте. Снимка: VM

Тази рецепта ни изпрати Радина Дойчинова.

Необходими продукти:

1/2 кг печурки

250 гр сирене ( може и 150гр сирене + 100гр топено сирене - така става по-вкусно)

1 яйце

4-5 скилидки чесън

1 морков

магданоз

черен пипер, чубрица, сол - на вкус

Начин на приготвяне:

Отстранете пънчетата на почистените гъби и след това ги издълбайте отвътре.

Пресовайте чесъна, настържете на ситно моркова и нарежете на ситно магданоза.

След това ги смесете със сиренето, яйцето и подправките и бъркайте до получаване на еднородна смес.

Напълнете със сместа всяка гъбка.

Подредете ги в намазнена тавичка и печете на 180 градуса до получаване на лек загар.

 

КоментариКоментари

pearlka ( преди 15 години )
Muhomorka, научих я в САЩ, там бях на бригада. :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Muhomorka ( преди 15 години )
Аз пропускам яйцето, слагам маслинки, а на мястото на магданоза и чубрицата - копър.Между другото, pearlka , къде точно я научи тази рецепта? Къде беше на бригата?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
pearlka ( преди 15 години )
Радвам се, че ви звучи добре, пък се надявам и да ви хареса :) Рецптата я научих тази година докато бях на бригада :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Baba Pena ( преди 15 години )
ElenaB ( преди 15 години )
оха,,довечера ще я направя ...благодаря за идеята !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар