Необходими продукти:
1 малка скилидка чесън
1 и ½ с.л. прясно изстискан сок от лимон
3 лъжици зехтин
½ ч.л. стрита суха люта червена чушка
4 стръка целина, нарязани на тънко
1 ½ чаша листа от магданоз
300 гр. Нарязан, изсушен и консервиран в зехтин (продават ги по всички по-големи супермаркети)
1/3 чаша нарязани на ситно крехки листа на целина (от сърцевината)
¼ чаша нарязани на 2 и обезкостени черни маслини
няколко на кубчета или по дължина лимонови кори
Начин на приготвяне:
Намачкайте чесъна на паста със щипка сол.
Сложете го в голяма купа и изсипете лимоновия сок, зехтина, стритата люта чушка, и 2-3 щипки сол.
Разбъркайте.
След това добавете октопода, целината и останалите продукти и разбъркайте добре.