IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Нигири с пушена сьомга

1 юни 2010 12 33

Още една интересна суши рецепта

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти за 8 броя:

80 гр. пушена сьомга, тънко нарязана

1 ч.л. уасаби

вода с оризов оцет

150 гр. готов ориз за суши

2 репички

пресен копър за украса

Начин на приготвяне:

Пушената сьомга се нарязва на парчета с размер 3 х 5 см. Всяко парче се намазва от едната страна с малко уасаби.

С навлажнени във вода с оцет ръце се оформя оризът за нигири, без да се притиска прекалено.

Парче сьомга се слага в лявата ръка с намазаната с уасаби страна нагоре. Отгоре се поставя оризът и леко се притиска с палец.

Внимателно се обръща и се дооформя отстрани, за да се получи типичната форма на нигири.

Готовите нигири се нареждат върху плато. Репичките се настъргват на ситно ренде. Украсява се с ивици репички и стръкчета копър.

Хранителна стойност за 1 брой: 88 ккал, 369 кДж, 3 гр. Протеини, 2 гр. Мазнини, 14 гр. въглехидрати
От книгата „Суши за модерни хора“ на издателство Гурме.

КоментариКоментари