Французите обичат да смесват вкусовете по толкова изискан начин, че да изглежда странно, когато го четеш, а да е неустоимо вкусно.
Така е и с тази рецепта за салата с моркови и копър.
Като цяло, нищо особено няма в нея.
Връзка моркови се измиват и почистват. Настъргват се или се нарязват в купа, прибавя се на ситно нарязана връзка копър, подправя се със зехтин и оцет и е почти готово.
Това, което ще превърне обикновената ви салата във френско гурме-преживяване, е щипката кимион, която трябва да прибавите.
Тук обикновено я използваме за соленки, но в комбинация с морковите ще има съвсем различен ефект върху вкусовите ви рецептори.
Не го предлагайте на мъже, събрали се у вас да гледат мача. Няма да го оценят.