Необходими продукти:
оризови кори за пролетни ролки
скариди
краставица
пресен лук
листа пресен кориандър
пресен джинджифил
лимонова кора
чесън
олио
сол и черен пипер на вкус
ядливи цветя за украса
Количествата на продуктите са по ваше усмотрение.
Начин на приготвяне:
Мариновайте скаридите в счукан чесън, лимонова кора и ситно нарязан джинджифил.
Загрейте малко олио в тиган и изпържете скаридите за кратко. Подправете ги със сол и пипер. Добавете им накълцан кориандър, нарязана на кубчета краставица и пресен лук.
Намокрете с вода оризовите кори. След секунди те омекват от влагата.
В средата сложете ядливи цветчета с тичинките надолу. Авторът препоръчва диви теменужки и пореч.Върху тях сипете по 1 с.л. от пържените скариди и завийте на стегнато пакетче.
Сервирайте скаридите със сладко-кисел сос.
От блога „Вкусно с Йоли“.