IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Калмари по американски

30 юли 2010 12 52

Идеално за морско настроение

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

500 г калмари

1 глава кромид лук

1 кафена лъжичка доматено пюре

½ чаена чаша бяло вино

1 ликьорена чаша коняк

сметана

сол

1 щипка кайенски пипер (или лют червен)

олио

Начин на приготвяне:

Нарежете калмарите на ивици с дебелина около 3мм и ги подсушете с чиста кърпа.

Задушете накълцания лук в малко олио. Добавете калмарите и запържете, докато се изпари водата, която се отделя при пърженето. Посолете. Залейте с коняка и фламбирайте.

Прибавете доматеното пюре, бялото вино и пипера. Оставете на огъня още десет минути и сервирайте, след като сте прибавили соса и сметаната. 

От книгата "Риба и морски дарове" на Невяна Кънчева, изд. Колхида

КоментариКоментари