Необходими продукти:
1 пакет рачешки ролца
4 стръка праз
4 картофа
200 мл сметана
80 гр краве масло
2 с.л накълцан магданоз
сол
копър за украса
Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. Загрейте маслото в тенджера на котлона и пуснете в него ситно нарязания на малки филийки праз.
Долейте 100 мл вода и варете около десет минути.
Добавете картофите, овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте добре и долейте в тенджерата около литър и половина вода.
Варете още около 20 минути, отдръпнете от огъня и захлупете тенджерата. Нарежете рачешките ролца на ленти.
Разбийте сметаната, добавете в нея сол, черен пипер и ситно накълцания магданоз.
Сипете супата в чиниите, сложете нарязани рачешки ролца, отгоре лъжица от сметаната.
Сервирайте с украса от накъсан пресен копър.
От книгата "Риба и морски дарове" на Невяна Кънчева, изд. Колхида