IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Пълнени яйца

17 август 2010 11 54

Лесно предястие с красив завършек от краставица

Може да украсите и с чушчица или каквото ви хрумне. Снимка: Dreamstime

Може да украсите и с чушчица или каквото ви хрумне. Снимка: Dreamstime

Необходими продукти

4 яйца
100 гр сирене
50 гр краве масло
½ ч.л червен пипер
щипка черен пипер
сол на вкус
щипка шарена сол
1 краставица
8 клечки за зъби

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват твърдо. Обелват се и се разрязват на две половинки по ширина.

Жълтъците се изваждат. От върховете на белтъците се изрязва малко, за да стоят яйчените половинки изправени.

Жълтъците се намачкват с вилица заедно със сиренето, кравето масло, червения пипер, черния пипер и сол на вкус.

От сместа се оформят 8 топчета, които се поставят в кошничките от белтъци.

Краставицата се обелва и нарязва на тънки ленти (най-добре с картофобелачка), с които се гарнират и украсяват подредените в салатна чиния яйца.

Забожда се по една клечка за зъби във всяко яйце (за по-лесно взимане), поръсва се предястието с шарена сол и се поднася.  

КоментариКоментари