Необходими продукти
4 яйца
100 гр сирене
50 гр краве масло
½ ч.л червен пипер
щипка черен пипер
сол на вкус
щипка шарена сол
1 краставица
8 клечки за зъби
Начин на приготвяне
Яйцата се сваряват твърдо. Обелват се и се разрязват на две половинки по ширина.
Жълтъците се изваждат. От върховете на белтъците се изрязва малко, за да стоят яйчените половинки изправени.
Жълтъците се намачкват с вилица заедно със сиренето, кравето масло, червения пипер, черния пипер и сол на вкус.
От сместа се оформят 8 топчета, които се поставят в кошничките от белтъци.
Краставицата се обелва и нарязва на тънки ленти (най-добре с картофобелачка), с които се гарнират и украсяват подредените в салатна чиния яйца.
Забожда се по една клечка за зъби във всяко яйце (за по-лесно взимане), поръсва се предястието с шарена сол и се поднася.