IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Тиквени пакетчета и тиква със сусам

1 октомври 2010 14 27

Страхотно предложение за парти меню

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти за 4 порции:

за пакетчетата:

200 г тиква

150 г картофи

сол

2 жълтъка

3 с.л. брашно

1 с.л. масло

индийско орехче

прясно смлян черен пипер

1 щипка захар

4 квадрата бутертесто (8x8 см)

за тиквата със сусам:

600 г тиква

сол

4 с.л. сусам

3 с.л. галета

2 с.л. брашно

1 яйце

2 с.л. масло

Начин на приготвяне:

Тиквата се обелва и се почиства от нишките и семките. Картофите се обелват и се измиват. Варят се заедно с тиквата в подсолена вода около 20 мин., изцеждат се и се оставят да поизстинат.

Тиквата и картофите се смачкват през преса. Добавят се един жълтък (като от него се заделя малко), брашното и маслото. Подправя се с индийско орехче, черен пипер и захар.

Бутертестото се размразява. Фурната се загрява до 200 градуса по Целзий.

По ¼ от тиквената маса се поставя в средата на всеки квадрат от бутертестото и се покрива с ъглите. Намазват се с останалия жълтък и се пекат в сгорещената фурна около 15 мин. До златисто.

За тиквата в сусамена панировка: тиквата се обелва, почиства се и се реже от нишките и семките и се реже на парчета с дебелина 1 см. Бланшират се в солена вода, отцеждат се и се посоляват.

Смесват се сусамът с галетата и брашното, яйцето се разбива. Парченцата тиква се потапят първо в яйцето, след това в сусамената смес.

В тиган се загрява маслото и в него се запържват парченцата от двете страни до златисто. Изваждат се от тигана и се отцеждат от мазнината върху кухненска хартия.

От книгата „Парти рецепти за модерни хора“ на ИК Gourmet.

КоментариКоментари