Необходими продукти за 12 рулца:
мазнина за тавата
150 г сирене фета
150 г пушена сьомга
250 г сирене рикота или извата
2 с.л. нарязан копър
2 с.л. нарязан див лук
сол
черен пипер
6 кори за баница
100 г масло
4 с.л. галета
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 180 градуса по Целзий. Тавата се намазнява. Сиренето се натрошава, сьомгата се реже на кубчета. След това се смесва с рикотата, копъра и дивия лук. Подправят се със сол и черен пипер.
Корите се разрязват на четири. Маслото се разтопява. Всяка кора се намазва с масло, поръсва се с галета, върху нея се поставя друга кора и също така се маже с масло.
Върху долния край се разпределя по 1 с.л. От рибената смес. Кората се навива, като страничните ръбове се сгъват навътре, така че пълнежът да се запечата.
Рулцата се поставят в тавата, намазват се с масло и се поръсват с кимион. Пекат се в гореща фурна 20-25 мин. До златисто. Сервират се горещи.
От книгата "Парти рецепти за модерни хора" на издателство Gourmet.