Необходими продукти:
300 г спагети
250 г зелен фасул
3 домата
1/3 чаена чаша кашу
1 супена лъжица семена от синап
1 чаена лъжичка лют червен пипер
¼ чаена чаша лимонов сок
2 супени лъжици краве масло
черен пипер
сол
Сложете спагетите да се варят във вряща подсолена вода. Щом поомекнат добавете и зеления фасул и варете на тих огън, докато и двата продукта са готови. Поръсете с черен пипер и сол.
Загрейте маслото и запържете в него синапа. Щом семената започнат да пукат, добавете половината кашу, нарязаните на кубчета обелени домати и червения пипер.
Разбъркайте добре и след няколко минути свалете от огъня. Смесете със спагетите и поръсете със смляното с лимоновия сок останало кашу.
Съвет: ще спестите време, ако вместо пресен, набавите замразен зелен фасул.
От книгата "Готвим за 30 минути" на Невяна Кънчева.