Необходими продукти:
1 глава салата айсберг ( или 2 зелени салати)
150 – 200 гр сирене тофу
1 зелена ябълка
50 гр белени бадеми (настъргани)
балсамов оцет
зехтин
сол
Начин на приготвяне:
Накъсайте салатата на едро в голяма купа. Добавете малко от бадемите, малко балсамов оцет, зехтин и сол на вкус. Отделете настрана.
Нарежете тофуто на по-едри квадратни парчета и го запечете съвсем леко в предварително нагрят тиган (за предпочитане с незалепващо покритие).
Нарежете ябълката на парчета, близки до големината и формата на парчетата тофу.
След това наредете парчетата ябълка и парчетата тофу едно върху друго, за да се получат нещо като едри хапки (или сандвичи) и забодете с клечка за зъби.
Вземете продълговати чинии, като от едната страна изсипете част от зелената салата, а от другата поставяте по един „сандвич“.
Останалата част от бадемите поръсете върху салатата за разкош.
Съвет: Ако сте фенове на сладко-солените вкусове, силно ви съветваме да загреете малко течен мед и да полеете малко върху сиренето и ябългата.