Необходими продукти:
2 бр. зелена салата
50 г риба тон или 150 г рулца от раци
2 бр. сварени яйца
150 г сварена царевица
100 г черни маслини
100 г синьо сирене
1 бр. лимон
сол
зехтин
1 шепа крутони
Начин на приготвяне:
Зелената салата се измива и се накъсва или се нарязва в голяма купа. В нея се слагат 100 г царевица (останалите 50 г се оставят за украса), рибата тон ( или рулцата от раци) и едното сварено яйце, настъргано на ситно ренде.
Прави се дресинг от сол, предварително изстискания сок от лимон и зехтин, с него се залива салатата и всичко се разбърква много добре. Най-отгоре се слагат останалите 50 г царевица и крутоните. Настъргват се второто яйце и синьото сирене и се украсява с маслини.
Съвет: Пожелание можете да добавите и няколко стръка ситно нарязан зелен лук.